Jaimie van Heije

Kerkstraat 56 - 1191 JE OUDERKERK AAN DE AMSTEL | Show phone number 020 496 58 48

The Chef

JAIMIE VAN HEIJE



Drie factoren zijn van groot belang geweest in mijn carrière tot nu toe; passie, passie en passie. Dat in combinatie met horeca, daar draait het om bij mij. Lekker eten heeft al van jongs af aan centraal gestaan in mijn leven. De eerste die mij inspireerde was mijn oma. Zij beheerste alle facetten van de Indische keuken als geen ander. En natuurlijk mijn vader, zelf een geweldige kok met ooit één ster en op dit moment eigenaar van een gerenommeerd cateringbedrijf. ‘Ik wilde al vroeg zelf koken, maar bakte er in het begin nog niet veel van. Ik volgde cursussen, was dag en nacht aan het oefenen om mijn snijtechniek te verbeteren. Keek overal in de keuken. Niets was me te gortig. Ik was nieuwsgierig, leergierig. Wilde alles weten; ik ging langs bij de visafslag, bij uitbeenderijen, bij boeren die allerlei verschillende groenten teelden. Liep stage bij horecabedrijven in Frankrijk. Maakte kennis met de moleculaire toepassingen in de keuken van sterrenzaak Apicius van Thorvald de Winter. De laatste jaren bij de met twee Michelinsterren bekroonde Ron Blaauw heb ik het vak pas goed in de vingers gekregen. En dan natuurlijk de stage bij 3-sterrenkok Sergio Herman, in Oud Sluis. Onvergetelijk. Het werd tijd voor de volgende stap. Dus toen Ron Blaauw mij voorstelde het pand in Ouderkerk over te nemen, hoefde ik niet lang na te denken. Een eigen zaak, op zo’n geweldige locatie…



...Ik wilde een zaak met dat specifiek losse brasseriegevoel. Maar wel met mooi linnen op de tafels. Bovendien kun je je ogen de kost geven aan het werk van kunstenaar Selwyn Senatori.